Perhekummitoiminta

Lapsiperheet voivat hakea itselleen MLL:n perhekummia, jonka kanssa keskustella ja jakaa arjen hetkiä. Perhe voi hakea kummia esimerkiksi, jos oma tukiverkosto ei ole riittävä, jos elämäntilanne on muuttunut tai jos perhe muusta syystä kaipaa arjen kuuntelijaa ja rinnallakulkijaa. Perhekummitoiminta ennaltaehkäisee ongelmien kasautumista ja arjen kuormittavuutta. Yksin ei tarvitse jäädä!

Perhekummi on tavallinen ja luotettava aikuinen, joka haluaa vapaaehtoisesti antaa omaa aikaansa ja tukeaan perheelle. Perhekummi ei ole ammattilainen vaan hyödyntää toiminnassa omia kokemuksiaan ja persoonaansa. Perhekummitoiminta ei myöskään korvaa ammattityötä, eikä perhekummi toimi lasten- tai kodinhoitajana.

Perhekummisuhteen tavoitteet perustuvat perheen oman kokemukseen tuen tarpeesta. Perhekummi ja perhe tapaavat toisiaan noin kaksi kertaa kuukaudessa yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti. Tukisuhde kestää lähtökohtaisesti vuoden.

MLL kouluttaa ja haastattelee jokaisen perhekummin. Perhekummi on vaitiolovelvollinen, hänen rikostaustansa selvitetään ja hän sitoutuu vapaaehtoistoiminnan eettisiin periaatteisiin.

Lisätiedot:

Sari Liuski-Ursin
050 594 8488
sari.liuski-ursin(a)mll.fiHaluatko ryhtyä perhekummiksi?

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Olet tärkeä -sivustolla.