Ajankohtaista Kainuun piiristä

Ajankohtaista MLL:n Kainuun piiristä 4/2019

Tervehdys MLL:n aktiivi

Tässä sinulla on kädessäsi Kainuun piirin ajakohtaiset kuulumiset - ole hyvä!

Jäsenkampanja jatkuu edelleen

MLL:n tavoitteena on saada 100 000 jäsentä vuoteen 2020 mennessä, jolloin liitto täyttää 100 vuotta. Kainuun osuus tuosta tavoitteesta on 300 uutta jäsentä. Vuoden 2018 lopun tilaston mukaan tavoitteesta puuttuu vielä 190 jäsentä. Uusia jäseniä on hienosti saatu ja tavoitteeseen päästään jatkamalla aktiivista jäsenhankintaa! Kainuulaisille yhdistyksille jaettiin jäsenmäärän suhteessa tavoitteet jäsenmäärän kasvuun, näistä voitte halutessanne kysyä tarkemmin meiltä piiristä.

MLL:n Kainuun piirin strategia

Kainuun piiri uudistaa strategiaansa. Kiitos niille yhdistyksille, jotka ennättivät miettiä asiaa hallitukselle ja toimittivat ajatuksiaan koordinaattorille. Piirihallitus hyväksyi strategian kevätkokouksessa 7.5.2019.

Yhdistykset mukaan Olet tärkeä.fi -sivustolle

Piiri on mukana MLL:n valtakunnallisella Olet tärkeä.fi -sivustolla, jonka kautta ihmiset voivat etsiä itselleen sopivia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ja koulutuksia. Myös yhdistykset pystyvät ilmoittamaan sivustolla omia auki olevia vapaaehtoistehtäviä, esim. perhekahvilan ohjaaja. Lisätietoja Sarilta. www.olettarkea.fi

Järjestöristeily

MLL:n yhdistysten hallituksille suunnattu järjestöristeily tulee tänäkin vuonna. Tällä kertaa seilataan sinivalkoisella M/S Silja Serenadella Tukholmaan. Risteilyn ajankohta on 10.-13.10.2019. Ilmoittautumisajankohta 11.6. – 28.8. Tästä lisää seuraavassa Keskusjärjestön seuraavassa yhdistystiedotteessa, seuratkaa siis sähköpostianne.

VJK-koulutus

Täyskädessä esitelty uusittu VJK-koulutus alkaa ensi vuonna hiukan uudistettuna. Tästä myös tarkempaa tietoa seuraavassa yhdistystiedotteessa.

Kokonaisuus on MLL:n yhdistysten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille sekä puheenjohtajuudesta kiinnostuneille räätälöity 5 op:n 4 osiosta koostuva opintokokonaisuus.

Koulutus alkaa yhteisellä aloitusseminaarilla 24.1.2020, minkä jälkeen toteutetaan kaksi aluetyöpajaa maalis-/huhtikuussa sekä syyskuussa. Näiden välissä on muutama koulutukseen liittyvä tehtävä. Opiskelijoiden tukena on mentorit, jotka ovat mukana ja käytettävissä tukena koko koulutuksen ajan. Kainuun piirin mentori tulee Lapin piirin alueelta.

Lisätietoja koulutukseen liittyen saat Mialta.

Joulumieli keräys

Tänä vuonna lähdetään ajoissa liikkeelle. Kun syksyllä kokoonnutte kesän jälkeen, ottakaa asialistalle Hyvä Joulumieli -korttien hakeminen. Miettikää, kuinka monta korttia haluatte jakaa ja mitkä mahdolliset kumppanit kortteja pystyy jakamaan.

Kesän tapahtumia

29.6. Paltaniemen valloittaa ”Paltaniemeltä vesille” -tapahtuma. Piiri on mukana hiekkalinnoja rakentamassa – tervetuloa mukaan koko perheellä!

Kajaanin markkinakadulla on MLL:lle varattu pöytä torstaille 4.7. Mikäli yhdistyksenne haluaa tulla esittelemään toimintaa ja tekemään esim. jäsenrekrytointia, niin ilmoittakaa haluamanne ajankohta Riitalle riitta.ollila@mll.fi tai 044 020 5139.

Lastenhoitovälitys ja piiritoimisto on suljettu 1.7.-4.8.2019 välisen ajan.

Lämmintä ja nautinnollista kesäaikaa toivottelevat

Seija, Sari, Marjo, Anneli, Leena, Salla-Mari, Johanna, Riitta ja Mia