Ajankohtaista Kainuun piiristä

Ajankohtaista MLL:n Kainuun piiristä 6/2018

 

Tervehdys MLL:n aktiivi

Kainuun piiri julkaisee yhdistyksille suunnatun tiedotteen noin kerran kuukaudessa. Siis tiheämmin kuin ennen. Tiedote jaetaan tuttuun tapaan sähköisessä muodossa paikallisyhdistysten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja sihteereille. Lisäksi tiedote julkaistaan myös piirin nettisivuilla.

Kuukauden jäsenvinkki

Ottakaa järjestämiinne tapahtumiin tabletti mukaan, ja liittäkää jäsentenne lapsetkin jäseniksi. Helpoiten se tapahtuu suoraan tästä linkistä: https://www.mll.fi/tietoamllsta/jasenyys/kysyttya-jasenasioista/lapsijasenet/. Jäseneksi kannattaa aktiivisesti kerätä myös perhekahviloiden kävijät, niin aikuiset kuin lapsetkin!

Neiti Ida-tanssiteos

Neiti Ida – teatterikiertueelta on ostettu MLL:n jäsenille näytös 9.10. klo 18. Esitys on suunnattu 3-8-vuotiaille ja on Hanna Brotheruksen vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos, joka kulkee matkalaukussa. Esitys kestää 30min ja paikkana on Generaattori. Mukaan mahtuu max. 40 hlö, ilmoittautumiset MLL:n toimistolle.  

Leikkipankki

Leikkipankki on MLL:n ylläpitämä, kaikille avoin leikkitietokanta, jonne toivotaan lisää leikkejä. Keskusjärjestö on julistanut kisan, jossa eniten leikkejä pankkiin ilmoittanut yhdistys voittaa. Voittajayhdistys saa 200 euron arvoisen Nivea-stipendin leikin edistämiseen yhdistyksen toiminnassa ja voittajayhdistys esitellään myös Lapsemme -lehdessä. Käykäähän siis ilmoittamassa leikkinne 30.9.2018 mennessä!

Perhekahvilaohjaajien verkkokurssi

Perhekahvilaohjaajille järjestetään verkkokoulutus 10.9.-12.10.2018 yhteistyössä MLL:n Pohjanmaan piirin kanssa. Kurssi sopii myös yhdistyksen perhekahvilavastaavalle. Kurssi on täysin itsenäisesti verkossa käytävä ja kestää 5 viikkoa. Koulutukseen ilmoittaudutaan 5.9.2018 mennessä MLL Pohjanmaan piirin koordinaattori Anna Granlundille anna.granlund@mll.fi tai puh/ whatsapp 044 591 9941.

MamaTree – Naisten ryhmä

MamaTree – Naisten ryhmän toiminta jatkuu 31.8.2018 alkaen perjantaisin klo 17-19 Toimintakeskus Monikassa, Pohjolankatu 16, Kajaani. Ryhmään ovat tervetulleita naiset ja lapset. Paikalla myös lapsille ohjaaja.

Tukihenkilökoulutus Kuhmossa

Kuhmossa järjestetään vapaaehtoisena perhekummina, lasten ja nuorten kaverina sekä maahanmuuttajaäitien ystävänä toimimisesta kiinnostuneille peruskoulutus 13.-27.9.2018. Ilmoittautumiset: https://kainuunpiiri.mll.fi/perheille/perhekummitoiminta/perhekummikoulutukset-syksy-2018/. Kuhmossa tarvetta on varsinkin lasten ja nuorten aikuisille kavereille. Lisätietoa toiminnoista: https://kainuunpiiri.mll.fi/hankkeet/vatukka-vapaaehtoisten-tukihenki/.

Reipasta syksyä toivottavat:

Seija, Sari, Marjo, Leena, Tarja, Veera, Peppiina ja Maria