Ajankohtaista Kainuun piiristä

Ajankohtaista MLL:n Kainuun piiristä 1/2019

Tervehdys MLL:n aktiivi

Tässä sinulla on kädessäsi Kainuun piirin ajankohtaiset kuulumiset – Ole hyvä!

Jäsenkampanja jatkuu edelleen

MLL:n tavoitteena on saada 100 000 jäsentä vuoteen 2020 mennessä, jolloin liitto täyttää 100 vuotta. Kainuun osuus tuosta tavoitteesta on 300 uutta jäsentä. Vuoden 2018 lopun tilaston mukaan tavoitteesta puuttuu vielä 190 jäsentä. Uusia jäseniä on hienosti saatu ja tavoitteeseen päästään jatkamalla aktiivista jäsenhankintaa!

STEA -avustus haettavana jälleen

Kainuulaisille yhdistyksille on jälleen tarjolla STEA-avustusta lapsiperheiden osallistumismah-dollisuuksien ja vapaaehtoistoiminnan edistä- miseen. Yhdistyksille on lähetetty keskusjär-jestöstä ohjeet avustuksen hakemisesta sähköpostilla. Jos posti on hukkunut, ota yhteyttä piirin työntekijöihin. Muista hakea avustusta!

Vaalit lähestyy – Pidä lasten asiaa esillä!

Piiri järjestää eduskuntavaaliehdokkaille Lapset ensin -vaalikahvit torstaina 28.3.2019 klo 9 - 11 piiritoimistolla. Muistetaan kaikki pitää lasten asia esillä vaalien alla. Keskusjärjestön vaalimateriaalit Yhdistysnetissä kannattaa hyödyntää.

MLL:n Kainuun piirin strategian päivittäminen

Kainuun piiri uudistaa strategiaansa. On aika puntaroida, mikä on Kainuun piirin tehtävä ja miksi piiri on olemassa. Mikä on se haaste, johon piirinä voimme vastata? Millaisen palvelulupauksen voimme antaa kainuulaisille lapsille ja lapsiperheille sekä samanlaisten asioiden parissa työskenteleville kumppaneillemme? Kerro yhdistyksesi ajatukset näihin kysymyksiin. Koordinaattori virittää keskustelua aiheesta yhdistystapaamisissa.

Lapset ensin -keräys tulee jälleen

Lapset ensi keräys -käynnistyy jälleen 1.4.2019 ja kestää 15.5.2019 saakka. Mikäli yhdistyksellänne on toiveita keräysajoista, laittakaa postia Mialle. Perinteisesti vuoroja kysytään Prismasta ja City-Marketista.

Yhdistykset mukaan Olet tärkeä.fi -sivustolle

Piiri on mukana MLL:n valtakunnallisella Olet tärkeä.fi -sivustolla, jonka kautta ihmiset voivat etsiä itselleen sopivia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ja koulutuksia. Myös yhdistykset pystyvät ilmoittamaan sivustolla omia auki olevia vapaaehtoistehtäviä, esim. perhekahvilan ohjaaja. Lisätietoja Sarilta. www.olettarkea.fi

Tukihenkilötoiminnan perehdytyskoulutus

Perhekummi-, kaveri- ja ystäväksi maahan-muuttajaäidille toiminnan perehdytyskoulutus järjestetään Skypen kautta 20.-26.3.2019. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: https://kainuunpiiri.mll.fi/hankkeet/vatukka-vapaaehtoisten-tukihenki/

Täyskäsipäivä maaliskuussa

Täyskäsipäivä pidetään lauantaina 23.3.2019 Wanhalla kerholla Kajaanissa. Aiheena ”Uusia tuulia yhdistystoimintaan” ja kouluttajana Arja-Liisa Mauno keskusjärjestöstä. Ilmoittautumiset 15.3.2019 Mialle. Tervetuloa!

Aurinkoista maaliskuuta toivottavat

Seija, Sari, Marjo, Anneli, Leena, Salla-Mari, Salla, Johanna, Riitta ja Mia