Kaveritoiminnan koulutukset

Koulutamme vapaaehtoisia aikuisia kavereiksi lapsille ja nuorille ympäri vuoden. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet voivat osallistua koulutukseen. Koulutuksen jälkeen keskustellaan kaveritoiminnan sopivuudesta vapaaehtoiselle.

Maksuton koulutus antaa valmiudet tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa. Koulutus ei sido toimintaan ryhtymistä.

Koulutuksessa käsittelemme mm. seuraavia aiheita:

  • vapaaehtoistoiminnan periaatteet,
  • vuorovaikutus- ja kohtaamistaidot,
  • tunne- ja kaveritaidot,
  • kaverina toimiminen sekä
  • ammatillisen- ja vapaaehtoistoiminnan erot.

Ilmoittaudu kaveriksi

Kainuussa vapaaehtoisten kaverien koulutuksia järjestetään monimuotokoulutuksina vähintään neljä kertaa vuodessa. Koulutuksen lähiopetus järjestetään Zoom-verkkoalustan kautta. Osallistuja tarvitsee Internet-yhteyden lisäksi kaiuttimen ja mikrofonin sekä web-kameran keskusteluyhteyden luomiseksi. Usein osallistuminen onnistuu myös älylaitteilla.

Koulutus kestää kaksi arki-iltaa, joiden välissä tehdään itsenäisiä tehtäviä. Koulutus on maksuton. Koulutuksen jälkeen kaverina toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja heidän rikostaustansa selvitetään.

Toiminnasta kiinnostunut voi ilmoittautua koulutuksiin milloin vain ja kaikkialta Kainuusta, myös ilmoitettujen koulutuspäivien ulkopuolella. Tarvittaessa järjestämme koulutuksia eri paikkakunnilla myös lähiopetuksena.

Seuraava kaverikoulutus järjestetään keskiviikkona 4.10.2023 klo 17-20 Kajaanissa. Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan Olet tärkeä -sivustolla.

Lisätietoja:

Sari Liuski-Ursin
050 594 8488 (myös WhatsApp)
sari.liuski-ursin(a)mll.fi