Perhekummitoiminnan koulutukset

Koulutamme vapaaehtoisia perhekummeja ympäri vuoden. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet voivat osallistua koulutukseen. Koulutuksen jälkeen keskustellaan perhekummitoiminnan sopivuudesta vapaaehtoiselle.

Maksuton koulutus antaa valmiudet tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä perheiden parissa. Koulutus ei sido toimintaan ryhtymistä.

Koulutuksessa käsittelemme mm. seuraavia aiheita:

  • vapaaehtoistoiminnan periaatteet
  • perhe ja vanhemmuus
  • vuorovaikutus- ja kohtaamistaidot
  • perhekummina toimiminen sekä
  • ammatillisen- ja vapaaehtoistoiminnan erot.

Ilmoittaudu perhekummitoiminnan koulutukseen

Kainuussa perhekummien koulutuksia järjestetään hybridikoulutuksina, joihin voi osallistua sekä etäyhteydellä että paikanpäällä. Koulutusten etäopetus järjestetään Zoom-verkkoalustan kautta. Osallistuja tarvitsee Internet-yhteyden lisäksi kaiuttimen ja mikrofonin sekä web-kameran keskusteluyhteyden luomiseksi. Usein osallistuminen onnistuu myös älylaitteilla.

Koulutus kestää yhden arki-illan (3 tuntia) ja se on maksuton. Koulutuksen jälkeen perhekummina toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja heidän rikostaustansa selvitetään.

Toiminnasta kiinnostunut voi ilmoittautua koulutuksiin milloin vain ja kaikkialta Kainuusta, myös ilmoitettujen koulutuspäivien ulkopuolella. Tarvittaessa järjestämme koulutuksia lähiopetuksena myös muualla kuin Kajaanissa.

 

Syksyn 2024 perhekummikoulutusten ajankohdat:

- Kajaanissa keskiviikkona 28.8. kello 17-20

- etäkoulutus lauantaina 5.10. kello 10-14

- Kajaanissa tiistaina 19.11. kello 17-20

 

Koulutukset ovat samansisältöisiä, valitse itsellesi parhaiten sopiva ajankohta. Koulutuksiin voi osallistua etäyhteydellä tai paikanpäällä Kajaanissa. 

Ilmoittaudu koulutukseen  Olet tärkeä -sivustolla.

Lisätietoja:

Sari Liuski-Ursin
050 594 8488 (myös WhatsApp)
sari.liuski-ursin(a)mll.fi