Perhekummitoiminnan koulutukset

Koulutamme vapaaehtoisia perhekummeja ympäri vuoden. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet voivat osallistua koulutukseen. Koulutuksen jälkeen keskustellaan perhekummitoiminnan sopivuudesta vapaaehtoiselle.

Maksuton koulutus antaa valmiudet tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä perheiden parissa. Koulutus ei sido toimintaan ryhtymistä.

Koulutuksessa käsittelemme mm. seuraavia aiheita:

  • vapaaehtoistoiminnan periaatteet
  • perhe ja vanhemmuus
  • vuorovaikutus- ja kohtaamistaidot
  • perhekummina toimiminen sekä
  • ammatillisen- ja vapaaehtoistoiminnan erot.

Ilmoittaudu perhekummikoulutukseen

Kainuussa perhekummien koulutuksia järjestetään monimuotokoulutuksina vähintään neljä kertaa vuodessa. Koulutuksen lähiopetus järjestetään Zoom-verkkoalustan kautta. Osallistuja tarvitsee Internet-yhteyden lisäksi kaiuttimen ja mikrofonin sekä web-kameran keskusteluyhteyden luomiseksi. Usein osallistuminen onnistuu myös älylaitteilla.

Koulutus kestää kaksi arki-iltaa, joiden välissä tehdään itsenäisiä tehtäviä. Koulutus on maksuton. Koulutuksen jälkeen perhekummina toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja heidän rikostaustansa selvitetään.

Toiminnasta kiinnostunut voi ilmoittautua koulutuksiin milloin vain ja kaikkialta Kainuusta, myös ilmoitettujen koulutuspäivien ulkopuolella. Tarvittaessa järjestämme koulutuksia eri paikkakunnilla myös lähiopetuksena.

Seuraava perhekummikoulutus järjestetään torstaina 21.9.2023 klo 17-20 Kajaanissa.  Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan  Olet tärkeä -sivustolla.

Lisätietoja:

Sari Liuski-Ursin
050 594 8488 (myös WhatsApp)
sari.liuski-ursin(a)mll.fi