Koko Suomi leikkii 2014-2016

”Olipa kerran suuri tammi, jonka alle kylän lapset kokoontuivat leikkimään. Vanhan tammen oksat ulottuivat laajalle ja antoivat lempeää suojaa auringon paahteelta tai yllättäviltä sadekuuroilta. Talvella sen oksistoissa pesivät oravat, kesällä leijailivat kirjavat perhoset nurmikolla sen ympärillä.

Tammen ympärille oli pudonnut terhoja, joita oravat ja lapset kilvan keräilivät. Terhot kun sopivat niin moneen leikkiin. Niinpä paikkaa alettiin kutsua Terhokerhoksi..

Mummut ja papat seurasivat lasten touhuja ja yhä useammin joku heistä innostui mukaan leikkiin. Aika usein joukkoon liittyi muitakin aikuisia ja vanhan tammen alla kaikui monenikäisten yhteinen nauru. ne olivat lasten mielestä kaikkein hauskimpia hetkiä.

Tammen terhot levisivät lasten taskuissa aina uusiin paikkoihin. Niistä kasvoi uusia tammia, joiden alle syntyi taas leikkipaikkoja – uusia Terhokerhoja, joissa lapset ja aikuiset leikkivät yhdessä”.


Koko Suomi leikkii –hanke 2014-2016

Koko Suomi leikkii –hankkeen tavoitteena on perustaa kaikkialle suomeen sukupolvien kohtaamispaikkoja, Terhokerhoja, joissa erilaisista taustoista ja elämäntilanteista tulevat lapset ja aikuiset voivat viettää kiireetöntä aikaa ja leikkiä yhdessä. Hankkeen rahoittajana on suomen Kulttuurirahasto. Hankkeen toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.

Terhokerho on sukupolvien kohtaamispaikka, jonne ovat tervetulleita kaikki lapset ja eläkeläiset ja muut aikuiset. Toiminta perustuu leikkiin ja yhdessäoloon.

Kerhojen perustamisesta vastaavat hankkeen työntekijät eli leikkilähetit yhdessä MLL:n ja SPR:n paikallisten yhdistysten ja osastojen kanssa. Yhdessä suunnitellaan oma Terhokerho kuunnellen paikkakunnan kerholaisten toiveita ja tarpeita. Leikkilähetti on myös tukena Terhokerhon taipaleella tarvittaessa.

Kerhot ovat säännöllisesti kokoontuvia, maksuttomia ja avoimia kaikille. 

https://www.xn--leikkipiv-12ac.fi/

http://www.terhokerho.fi/