Tukioppilastoiminta

Tukioppilastoiminta on yksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) nuorisotyön muodoista. MLL koordinoi toimintaa valtakunnallisesti ja alueellisesti. Tukioppilastoiminnan käytännön tukena ovat paikallisyhdistykset ja alueellinen piirijärjestö. MLL tuottaa tukioppilastoimintaan aineistoa, järjestää koulutustilaisuuksia ja ylläpitää valtakunnallista rekisteriä kouluista, joissa on tukioppilastoimintaa.

Tukioppilastoiminta on peruskoulussa (7-9 lk) toimiva tukijärjestelmä, joka perustuu vertaistuen ajatukseen. Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen oppilas, joka haluaa toimia kouluyhteisön hyväksi ja auttaa muita oppilaita. Tukioppilaat saavat koulutuksen ja toiminnasta vastaa koulussa työskentelevä aikuinen ohjaaja.

Tukioppilastoiminta MLL:n Kainuun piirissä

Tukioppilastoimintaa on Kainuussa seuraavilla kouluilla:

• Hyrynsalmi: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu
  • Kajaani: Kajaanin Lyseo, Lehtikankaan koulu, Kajaanin keskuskoulu ja Otanmäen koulu
  • Kuhmo: Tuupalan koulu
  • Paltamo: Korpitien koulu
  • Puolanka: Puolankajärven koulu
  • Ristijärvi: Ristijärven keskuskoulu
  • Suomussalmi: Ruukinkankaan koulu
  • Sotkamo: Tenetin koulu
  • Vaala: Vaalan yhtenäiskoulu

Tukioppilasohjaajina toimii kouluilla 13 opettajaa ja tukioppilaita on yhteensä n. 160.

Lisätietoja tukioppilastoiminnasta MLL:n Kainuun piirissä antaa Seija Karjalainen, seija.karjalainen(a)mll.fi tai p. 050 597 4777.

Tietoa valtakunnallisesta tukioppilastoiminnasta

Tukioppilaiden sivut Nuortennetissä