Perhekummitoiminta

Perhekummit tarjoavat tukea lapsiperheille

 

MLL kouluttaa tukihenkilöitä lapsiperheille, eli perhekummeja. Perhekummit ovat vapaaehtoisia, jotka tukevat lapsiperheen hyvinvointia ja vanhemmuutta sekä antavat voimia arkeen.

Family support volunteers
MLL trains volunteers to act as support persons to families with children. Family support volunteers provide help with and support for different aspects of family life, giving advice on parenting and helping parents to cope with everyday life.
Family support volunteers are available to families with one or more pre-school children and to families where the mother is pregnant.​


Tukea odottaville ja alle kouluikäisten lasten perheille


Perhekummitoiminta on suunnattu:

  • perheille, joilla ei ole luonnollista tukiverkostoa, kuten omia sukulaisia tai ystäviä samalla paikkakunnalla
  • vanhemmille, jotka kaipaavat vahvistusta vanhemmuuteen, esim. esikoislapsen saaneet tai nuoret vanhemmat
  • vanhemmille, jotka kokevat itsensa yksinäisiksi tai väsyneiksi
  • perheille, joiden arki tuo mukanaan haasteita vanhemmuuteen tai parisuhteeseen, esim. toisen vanhemman matkatyö


Mitä perhekummi tekee?


Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuuntelemassa ja keskustelemassa. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata tuettavan perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä. Perhekummi ei ole lasten hoitaja eikä kodinhoitaja vaan vierellä kulkija, oman elämän kokemuksensa pohjalta auttava henkilö.

Kunkin tukisuhteen aluksi luodaan yhdessä tuettavan perheen ja kummin kanssa toiminnan tavoitteet. Tavoitteet lähtevät perheen tarpeista. Perhekummi ja perhe tapaavat yleisimmin kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset kestävät yleensä muutaman tunnin. 

 

Katso perheen kokemus perhekummin antaman tuen merkityksestä:

https://www.youtube.com/watch?v=nA9rofr59A0

Miten perhekummiksi?


Kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat perhekummien peruskoulutukseen. Perhekummit sitoutuvat toimintaan ja saavat peruskoulutuksen lisäksi säännöllisesti ohjausta, vertaistukea ja virkistystä. Peruskoulutuksen käyneiden rikostausta selvitetään ennen perhekummiksi ryhtymistä. 

Syksyllä 2019 koulutuksia järjestetään Skype for Business -yhteyden kautta, jolloin perehdytyskoulutukseen voi osallistua ympäri Kainuuta.

Ilmoittaudu koulutuksiin täältä.

 

Lisätietoja toiminnasta:

Sari Liuski-Ursin, p. 050 594 8488, sari.liuski-ursin@mll.fi