Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Ystävyyttä ja tukea maahanmuuttajaäideille

MLL:n kautta voi saada suomenkielisen ystävän. Ystävän kanssa voi esimerkiksi käydä kahvilla, tehdä ruokaa, viedä lapset leikkipuistoon tai ihan vaan jutella ja oppia samalla suomen kieltä. 

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa tärkeää on arjen jakaminen, ilo ja ystävyys, keskustelu ja yhdessä tekeminen.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa 

  • molemmat naiset oppivat toistensa kulttuureista,
  • tutustuvat uusiin paikkoihin ja ihmisiin,
  • löytävät mukavaa yhteistä tekemistä ja
  • keskustelevat arjen asioista.

Molempien naisten lapset voivat olla tapaamisissa mukana. MLL järjestää myös yhteisiä retkiä ja tapaamisia.

Ystäväsuhteen alussa järjestetään aloitustapaaminen, jossa ovat mukana maahanmuuttajaäiti, vapaaehtoinen ystävä sekä MLL:n työntekijä. Usein tapaamisessa on mukana myös esim. maahanmuuttajapalveluiden työntekijä ja tulkki. Aloitustapaamisessa mietitään, millaisia asioita ystäväpari haluaa yhdessä tehdä ja sovitaan käytännönasioista.

Ystäväsuhde voi olla elinikäinen. MLL on mukana ystäväsuhteessa yleensä kahden vuoden ajan. Ystävät tapaavat toisiaan säännöllisesti yhteisesti sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Vapaaehtoinen ystävä

Maahanmuuttajaäidin ystävä on hyvin suomenkieltä puhuva nainen, joka haluaa antaa tukeaan ja aikaansa maahan muualta muuttaneelle naiselle.

Ystävät ovat luotettavia MLL:n kouluttamia vapaaehtoisia, joiden toimintaa ohjaavat vapaaehtoistyön eettiset periaatteet ja vaitiolovelvollisuus. Ystävät ovat mukana toiminnassaan omalla persoonallaan ja elämänkokemuksellaan.

Vapaaehtoiset ystävät saavat koulutuksen lisäksi ammatillista ohjausta ja tukea sekä osallistuvat vertaistoimintaan. Ystävien rikostausta selvitetään ennen ystäväsuhteen alkamista.

Vapaaehtoiselta ystävältä odotetaan

  • kiinnostusta erilaisia ihmisiä kohtaan,
  • halua tutustua erilaisiin kulttuureihin,
  • kykyä kuunnella ja olla läsnä,
  • aikaa tavata maahanmuuttajaäitiä säännöllisesti sekä
  • positiivista asennetta.

Ilmoittaudu maahanmuuttajaäidin ystäväksi

Kainuussa ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan peruskoulutuksia järjestetään pääsääntöisesti Kajaanissa, mutta niihin voi osallistua kaikkialta Kainuusta. Koulutuksiin voi osallistua myös etänä Zoom-yhteyden kautta.

Peruskoulutus kestää yhden arki-illan ja se on maksuton. Koulutuksiin voi ilmoittautua milloin vain kaikkialta Kainuusta. Tarvittaessa koulutuksia järjestetään lähiopetuksena kaikissa Kainuun kunnissa.

Keväällä 2024 peruskoulutuksia uusille vapaaehtoisille järjestetään kerran kuukaudessa. Ilmoittaudu koulutukseen Olet tärkeä -sivustolla.


Lisätietoja:

Sari Liuski-Ursin
050 594 8488 (myös WhatsApp)
sari.liuski-ursin(a)mll.fi

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.