Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja ihmisistä?

 

Kainuussa on alkanut Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille äideille ja naisille.

 

Miksi ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa tarvitaan?

Maahanmuuttajaäidit jäävät helposti kotiin, sillä heiltä puuttuvat luonnolliset tukiverkostot eikä heillä usein ole mahdollisuutta lähteä kielikursseille. Myös turvapaikanhakijaäidit kaipaavat usein tukea. Maahanmuuttajaäideillä saattaa  olla korkea kynnys lähteä yksin tutustumaan leikkipuistoon tai oman asuinalueen muuhun lapsiperhetoimintaan.

Kielenoppiminen uudessa kotimaassa on mahdotonta, jos äidillä ei ole ketään, jonka kanssa puhua suomea. Myös monet arkiset toimet, kuten kaupassakäynti, ovat vaikeita ilman kielitaitoa. Kaupan hyllyltä on hankala löytää oikeaa purnukkaa ilman suomenkielen osaamista.

 

Millaista maahanmuuttajaäidin ystävänä toimiminen on?

Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa oman lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

 

Katso video Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnasta: https://www.youtube.com/watch?v=M06lF-oPuxk&t=216s

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta Pohjois-Suomen uutisissa 18.12.2018, uutinen alkaa kohdasta 04.07: https://areena.yle.fi/1-50028758

 

Millaisen koulutuksen vapaaehtoiset saavat?

MLL:n Kainuun piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville perehdytyskoulutuksen, yhteisiä tapaamisia, säännöllistä jatkokoulutusta sekä neuvontaa ja ammatillista ohjausta. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa on läsnä maahanmuuttajaäiti, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori.

 

Syksyn 2019 perehdytyskoulutukset

  • keskiviikkona 21.8.2019 klo 17-20 Kajaanissa MLL:n toimistolla, Kauppakatu 9 A 6.
  • Skype-perehdytyskoulutus 9.-16.9.2019
  • Skype-perehdytyskoulutus 6.-12.11.2019
  • tiistaina 26.11.2019 klo 17-20 Kajaanissa MLL:n toimistolla, Kauppakatu 9 A 6.

Ilmoittaudu koulutukseen täältä.

 

Lisätietoja toiminnasta:

Sari Liuski-Ursin, p. 050 594 8488, sari.liuski-ursin@mll.fi