Tule vapaaehtoiseksi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piirin ja paikallisyhdistysten toiminnan perusta ovat aktiiviset vapaaehtoiset, jotka tekevät pyyteetöntä työtä kainuulaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Vapaaehtoisena voi antaa oman panoksensa arvokkaan asian puolesta monin eri tavoin. Kaikki vapaaehtoistyö on arvokasta, sen arvo ei riipu määrästä.

MLL:n perhekahvila on perinteinen vapaaehtoistyön muoto. Voit toimia perhekahvilassa vapaaehtoisena ohjaajana, voit esimerkiksi leikittää lapsia tai pitää alustuksia sinulle läheisestä aiheesta vanhemmille.

Voit toimia myös vapaaehtoisena varaisovanhempana perheille, joiden omat biologiset isovanhemmat ovat syystä tai toisesta kaukana. Varaisovanhempana olet osa perheen tukiverkostoa paikkakunnalla. Kuljet perheen mukana jakamassa arkea ja saat varaisovanhemmuudesta itsellesi parhaimmassa tapauksessa vuosia säilyvän merkittävän ihmissuhteen.

Piirin naistoimikunnassa voit olla mukana edistämässä kainuulaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Samalla olet lisäämässä piirin näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä keräämässä varoja piirin toimintaan. Naistoimikunta ideoi itse tapahtumat, jotka he haluavat järjestää ja sen toiminta on jäsentensä näköistä.

Vapaaehtoisena voit antaa MLL:n toimintaan omaa aikaasi juuri sen verran kuin sinulle sopii. Voit vaikkapa ilmoittautua vapaaehtoiseksi johonkin yksittäiseen piirin tai yhdistyksen järjestämään tapahtumaan. Kevätilokeräyksiin kaipaamme vuosittain vapaaehtoisia kerääjiä. Vapaaehtoistoiminta ei vaadi välttämättä pitkäaikaista sitoutumista, yksikin kerta riittää.

Yksi vapaaehtoistyön muoto ovat erilaiset kerhot. Jos sinulla on idea kerhosta, jonka haluaisit omalla alueellasi toimivan ja jossa olisit valmis tekemään vapaaehtoistyötä, ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi paikallisyhdistykseen tai piiriin. Ohjaamme mielellämme sinua asiassa eteenpäin.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä MLL:ssa Kainuun alueella, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Seija Karjalaiseen, p. 050 597 4777.