Koulu- ja päiväkotirauhan julistus

Aika: 20.8.2019 klo 12:00
Paikka: Kajaani

Koulu- ja päiväkotirauha Kajaanissa 2019 

Koulurauha -ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL), Folkhälsanin, Opetushallituksen, Poliisin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, joka edistää oppilaiden osallisuutta ja hyvinvointia. 

Tänä vuonna valtakunnallinen koulurauha julistetaan 29. kerran ja nyt ensimmäistä kertaa Kajaanissa. Paikallisen työryhmän oppilaat ja opettajat ovat suunnitelleet koulurauha-tapahtumaa ja ensi lukuvuodeksi vinkkejä koulurauhan edistämiseen. 

Lukuvuoden 2019-2020 Koulu- ja päiväkotirauha julistetaan Kajaanissa  

tiistaina 20.8.2019 klo 12-13.  

Tapahtumaa voi seurata livestriiminä Koulurauhan nettisivuilta, joilta löytyy myös paljon konkreettisia vinkkejä ja ideoita koulurauhan edistämiseen kouluissa ja päiväkodeissa. www.koulurauha.fi

 

Muita Koulurauhavuoden tapahtumia Kajaanissa 

  • Vanhempainilta 19.8. klo 18 Kajaanin Keskuskoulu 

Kajaanin kaupungin perusopetus ja Suomen Vanhempainliitto järjestää tilaisuuden kaikkien koulujen vanhemmille. Illan aikana pohditaan yhdessä, miten vanhemmat ja vanhempaintoiminta voivat edistää kouluhyvinvointia ja millaista tulevaisuuden vanhempaintoiminta voisi olla Kajaanissa. 

 

  • Tänään koulun jälkeen -esitys 28.8.2019 klo 18 Kajaanissa 

Palkittu ja kiitelty Tänään koulun jälkeen -esitys nähdään ”kerran vielä” Kajaanissa. Esitys pohjautuu näyttelijä Janne Kinnusen, rankkaan henkilökohtaiseen kokemukseen koulukiusaamisesta. Esitys on avoin ja suunnattu yli 12 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. 

 

  • Päiväkotirauha -työpaja 9.9. klo 12.30-15.30 Sokos Hotelli Valjus 

MLL järjestää varhaiskasvatuksen ammattilaisille päiväkotirauha -työpajan, jossa pohditaan päiväkodin kiusaamisen vastaista työtä ja jaetaan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten päiväkotirauhaa voi edistää päiväkodeissa ja esiopetuksessa. 

Liitteet