MLL 100 -juhlavuosi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920, niinpä koko vuosi 2020 muistetaan satavuotiasta monin eri tavoin.  

Kaikkia Suomen lapsia juhlistetaan  Lastenpäivänä 4.10.2020.

Korona-ajasta johtuen varsinaiset Koko Suomen Lastenjuhlat siirrettiin ensi vuoteen. 

Myös MLL:n Kainuun piirillä on juhlavuosi, kun piiri täyttää 70 -vuotta. Piiri juhliin mm. järjestämällä MLL 100 -näyttelyn  Kajaanin pääkirjastossa.

MLL on merkittävä osa suomalaista kansalaisjärjestöhistoriaa -ja nykypäivää. MLL:n ansiokkaaseen historiaan pääset tutustumaan esimerkiksi MLL:n aikakoneen avulla tai MLL:n historiasivujen kautta.

Haluaisitko neuloa MLL 100 -teemaiset villasukat? Ohjeet löytyy lasten ja aikuisten sukkiin. Valmiit sukat voi lahjoittaa MLL:lle edelleen lahjoitettavaksi.

Lastenpäivä 4.10.2020

Lastenpäivää vietetään eri puolilla Suomea yhtä aikaa. MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät 4. lokakuuta kivaa tekemistä eri-ikäisille lapsille ja heidän perheilleen.  Lokakuinen sunnuntai on samalla myös liiton virallinen syntymäpäivä, sillä perustamisjulistus on päivätty 4.10.1920.

MLL 100 näyttely 

Syyskuussa  MLL:n Kainuun piiri järjestää toiminnasta kertovan näyttelyn  syyskuussa Kajaanin pääkirjaston aulaan.

Sukella MLL:n historiaan ja omaan lapsuuteesi

MLL on avannut historiasta kertovan nettisivun, jolla voi tehdä aikamatkan omaan lapsuuteen.  Sivustolla pääset kurkistamaan millaista lapsen elämä oli ennen ja miten MLL:n oli mukana lasten elämässä.

MLL 100 villasukat

MLL 100 -villasukkamalli on suunniteltu juhlavuoden kunniaksi ja se on syntynyt MLL:n vapaaehtoisten innosta ja aloitteesta.