MLL 100 -juhlavuosi

MLL täyttää 100 vuotta 4.10.2020. Koronatilanteen vuoksi juhlavuotta jatketaan myös ensi vuonna.  

Juhlapäivän kunniaksi 4.10.2020 kello 16 järjestetään kaikille avoin ja ilmainen lastenmusiikkikonsertti. Konsertissa esiintyy lastenmusiikkiyhtye, Mirkka ja Luis, jotka voittivat lastenmusiikin Jellonagaalassa vuoden tulokkaan tittelin vuonna 2019. Koronapandemian vuoksi konsertti kuullaan ja nähdään verkossa, Konserttikeskuksen Youtube-kanavalla.

Kainuun piiri juhlistaa liiton 100 vuotista historiaa ja piirin 70 -vuotis synttäreitä julkaisemalla puuhavinkkejä perheille somekanavissaan viikolla 40. Joka päivälle löytyy vinkkejä perheiden yhteisen ajan viettämiseen ja yhdessä tekemiseen. 

Korona-ajasta johtuen Koko Suomen Lastenjuhlat siirretään ensi vuoteen ja juhlinta huipentuukin 3.10.2021, jolloin lapset ja perheet on kutsuttu ympäri Suomea järjestettäviin juhliin.

Myös MLL:n Kainuun piirillä on juhlavuosi, kun piiri täyttää 70 -vuotta. Piiri juhliin mm. järjestämällä MLL 100 -näyttelyn Kajaanin pääkirjastossa.

MLL on merkittävä osa suomalaista kansalaisjärjestöhistoriaa -ja nykypäivää. MLL:n ansiokkaaseen historiaan pääset tutustumaan esimerkiksi MLL:n aikakoneen avulla tai MLL:n historiasivujen kautta.

Haluaisitko neuloa MLL 100 -teemaiset villasukat? Ohjeet löytyy lasten ja aikuisten sukkiin. Valmiit sukat voi lahjoittaa MLL:lle edelleen lahjoitettavaksi.

Puuhavinkkejä perheille viikolla 40

MLL:n 100 -vuotis syntymäpäivän ja Kainuun piirin 70 -vuotis juhlavuoden kunniaksi julkaisemme viikolla 40 (28.9.-4.10.2020) piirin somekanavissa puuhavinkkejä perheille yhdessä tekemiseen ja yhdessä olemiseen. 

Katso vinkit joka päivälle tästä.

Lastenpäivän konsertti 4.10.2020 klo 16

MLL:n syntymäpäiväkonsertti ilahduttaa perheitä 4.10.2020 kello 16. Konsertissa esiintyy lastenmusiikkiyhtye, Mirkka ja Luis, jotka voittivat lastenmusiikin Jellonagaalassa vuoden tulokkaan tittelin vuonna 2019. Koronapandemian vuoksi konsertti kuullaan ja nähdään verkossa, Konserttikeskuksen Youtube-kanavalla.

Konsettikeskuksen Youtube-kanava

MLL 100 näyttely 

Syyskuussa  MLL:n Kainuun piiri järjestää toiminnasta kertovan näyttelyn  syyskuussa Kajaanin pääkirjaston aulaan.

Sukella MLL:n historiaan ja omaan lapsuuteesi

MLL on avannut historiasta kertovan nettisivun, jolla voi tehdä aikamatkan omaan lapsuuteen.  Sivustolla pääset kurkistamaan millaista lapsen elämä oli ennen ja miten MLL:n oli mukana lasten elämässä.

MLL 100 villasukat

MLL 100 -villasukkamalli on suunniteltu juhlavuoden kunniaksi ja se on syntynyt MLL:n vapaaehtoisten innosta ja aloitteesta.