MLL 100 -nyt juhlitaan!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920, niinpä koko vuosi 2020 juhlitaan satavuotiasta monin eri tavoin. Tapoja osallistua juhlahumuun on monia.  Kaikkia Suomen lapsia kutsutaan yhteisiin Koko Suomen Lastenjuhliin eri puolille Suomena MLL:n 100 -vuotissyntymäpäivänä 4.10.2020. 

Myös MLL:n Kainuun piirillä on juhlavuosi, kun piiri täyttää 70 -vuotta. Piiri juhliin Koko Suomen Lastenjuhlien lisäksi mm. järjestämällä MLL 100 -näyttelyn ja kutsumalla kumppaneitaan MLL 100 -avoimiin oviin.

MLL on merkittävä osa suomalaista kansalaisjärjestöhistoriaa -ja nykypäivää. MLL:n ansiokkaaseen historiaan pääset tutustumaan esimerkiksi MLL:n aikakoneen avulla tai MLL:n historiasivujen kautta.

Haluaisitko neuloa MLL 100 -teemaiset villasukat? Ohjeet löytyy lasten ja aikuisten sukkiin. Valmiit sukat voi lahjoittaa MLL:lle edelleen lahjoitettavaksi.

Koko Suomen Lastenjuhlat 4.10.2020

Koko Suomen lastenjuhlia vietetään eri puolilla Suomea yhtä aikaa. MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät 4. lokakuuta alueellisia avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joista löytyy kivaa tekemistä eri-ikäisille lapsille ja heidän perheilleen.  Lokakuinen sunnuntai on samalla myös liiton virallinen syntymäpäivä, sillä perustamisjulistus on päivätty 4.10.1920.

MLL 100 näyttely ja Avoimet ovet

Syyskuussa  MLL:n Kainuun piiri järjestää toiminnasta kertovan näyttelyn Kajaanin pääkirjaston vitriineihin.

MLL:n vapaaehtoisia ja kumppaneita kutsutaan mukaan torstaina 1.10.2020 Avoimiin oviin piiritoimistolle  juhlimaan 100 -vuotiasta MLL:ää ja 70 -vuotiasta MLL:n Kainuun piiriä.

Sukella MLL:n historiaan ja omaan lapsuuteesi

MLL on avannut historiasta kertovan nettisivun, jolla voi tehdä aikamatkan omaan lapsuuteen.  Sivustolla pääset kurkistamaan millaista lapsen elämä oli ennen ja miten MLL:n oli mukana lasten elämässä.

MLL 100 villasukat

MLL 100 -villasukkamalli on suunniteltu juhlavuoden kunniaksi ja se on syntynyt MLL:n vapaaehtoisten innosta ja aloitteesta.